WORK OF ART – FRAMEWORK – FRONTIERS RECORDS – OUT NOW

WORK OF ART – FRAMEWORK – FRONTIERS RECORDS – OUT NOW.

Work of Art debuteerde in 2008 met “Artwork”. Dit album kwam uit het niets en scoorde direct hoog bij de melodieuze rock fans. Toen Robert Säll toetrad tot W.E.T. lag WoA wat stil, maar kwam terug in 2011 met het vervolg “In Progress”. “Framework” is het geanticipeerde derde album van dit Zweeds trio. Een release waar men twee en een half jaar aan heeft gewerkt en waar het hongerige fan-legioen naar hunkerde.

Work of Art is:

Lars Säfsund –vocals
Robert Säll – guitars, keyboards, bass
Herman Furin – drums

FRAMEWORK
WOA fr coverOpener “Time To Let Go” laat onmiddellijk het vertrouwde WoA geluid horen. Catchy riffs, de geweldige zang van Lars, de achtergrondkoortjes en de sterke aanwezigheid van de toetsen zijn hun handelsmerk. “How Will I Know” heeft een hoger rockgehalte en verplicht je de benen uit te slaan. De toetsen maken hier het mooie weer. “Shout Till You Wake Up” is een uiterst catchy dansbare song met geweldige zanglijnen en de aanwezigheid van de piano zal door de liefhebbers zeer gesmaakt worden. Mijn geliefkoosde genre wordt dikwijls verweten dat er te weinig variatie in zit. Maar laat ons eerlijk zijn, dat kan evenzeer van alle andere genres gezegd worden! En als iets goed is, mag dat gezegd worden! Ik geef toe; de nummers verschillen niet zo veel als die van hun voorganger “In Progress”, maar als de nummers één bol kwaliteit zijn en op zo’n manier gebracht worden kan je toch niet klagen! Net als op hun vorige releases is er deze keer ook een ode aan een vrouw terug te vinden. Na Camelia en Emilie, is het nu de beurt aan “Natalie” om in de schijnwerpers te staan. Dit in de vorm van een geweldig vrolijk en up-lifting deuntje. Dit genre wekt bij mij steeds vrolijkheid en een goed gevoel op en op dit album is het “Over The Line” die dit het best nastreeft. “The Machine” laat een wat heftiger en snellere gitaar horen. Het rustig voortkabbelend “Hold On To Love” doet vooral aan hun idolen TOTO denken.

Conclusie:
De criticasters zullen hun zwaard al bovenhalen en dit bestempelen als niets nieuws onder de melodieuze zon. Maar je kan niets anders dan toegeven dat Work of Art er steeds opnieuw in slaagt om een album te schrijven dat enkel klasse songs bevat en dat met open armen ontvangen zal worden door de liefhebbers. Degenen die de band kennen, kunnen dit schijfje blindelings aanschaffen.

Track list:

 1. Time To Let Go
 2. How Will I Know
 3. Shout Till You Wake Up
 4. Can’t Let Go
 5. How Do You Sleep At Night
 6. Over The Line
 7. The Machine
 8. Hold On To Love
 9. Natalie
 10. The Turning Point
 11. My Waking Dream

Score: 4,5 out of 5

Links:

facebook.com/musicofworkofart
frontiers.it

Tekst Rik Bauters

Related posts

Review: Royal Hunt – Cargo – Frontiers Records – Release: 18-03-2016

LiveReviewer

Caedere – The Lost Conveyance – Out Now

livereviewer

Review: Ceti – Snakes of Eden – Metalmind – Release: Out Now

LiveReviewer
UA-17622028-3