YOUNGBLOOD – NO RETREAT – EONIAN RECORDS – OUT NOW

YOUNGBLOOD – NO RETREAT – EONIAN RECORDS – OUT NOW

Eonian Records is een label dat enkel nooit eerder uitgebracht maar opgenomen materiaal op de markt gooit. De naam”eon” is afgeleid van het Grieks “aion” wat eigenlijk oneindig lange tijd betekend. Dit refereert naar de tijd dat dit materiaal in obscuriteit verkeerde en ook naar de blijvende populariteit van dit commerciële metal genre. Nadat Sony/Epic Records aangenaam verrast was bij het horen van “Don’t Play With My Head” tekende ze YoungBlood zonder aarzelen. De band begon nummers op te nemen en leverde in negen maanden tijd in totaal 45 tracks aan het label, 16 werden goedgekeurd en de rest werd bewaard voor later gebruik. Maar het materiaal dat in 1989 werd opgenomen zag nooit het levenslicht tot Eonian zich er over ontfermde en de plaat “No Retreat” toch nog uitbracht.

 

YoungBlood is:

 Kyle Koker – bas en zang
Williams – toetsen en zang
Bobby Sisk – zang
Eric Saylors – gitaar en zang
Jeff Diehl – gitaar en zang
Kevin Kale – drum

NO RETREAT
Fans van de eerste Slaughter en Steelheart albums zullen aan deze “No Retreat” een vette kluif hebben. De stem van Bobby Sisk is de ideale mix van Mark Slaughter en Miljenco Matijvic. Voeg daarbij dat de gitaren lekker vet klinken en het feestje kan eigenlijk niet meer stuk. Zo kent opener “Pump It Up” flitsende solo’s en typische achtergrondkoortjes. “Love Is All Around” kent een bluesiër geluid, maar de zang van Bobby is werelds. “Sock It To Me” bevat zowel akoestische als elektrische gitaren en zelfs wat slidegitaar valt te bespeuren. Tijdens “Get Down To It” staat de gitaar wat meer in de spotlight maar het is toch het vocale werk dat met de hoofdprijs wegloopt. Ongelooflijk dat deze plaat nooit werd uitgebracht nadat alles was opgenomen. De 80’s druipen er gewoon vanaf. Het korte “Shot Of You” is wat sneller en rockt als de beste. “Heat Of The Passion” is catchy as hell en bevat verleidelijke vocalen die je meer associeert met een Poison (behalve in de hoge gezongen refreinen). Het gebruik van de piano zorgt voor de broodnodige afwisseling in “Save Your Lies”. Alle nummers zijn een feest der herkenning van de periode dat de hairmetal piekte in zijn bekendheid. “Back In My Life” kent een leuke toetsintro en er zit zelfs een AC/DC riffje verborgen in het nummer. “Coming Home” is een uiterst gevoelige ballade met piano en zoete achtergrondzang. Bobby Sisk beschikt over de perfecte hairmetal strot! De rest van de nummers zijn van hetzelfde kaliber maar het snelle flitsende “You Gotta Go” verdiend een aparte vermelding. Vooral de “girly” achtergrondvocalen en het Stray Cats basloopje zijn geniaal gevonden. Het album wordt ietwat ondeugend afgesloten met de akoestische ballade “I Love You” met heuse accapella koortjes

Conclusie:
Wanneer je gek was van de eerste platen van Steelheart, Slaughter en ja zelfs Vinnie Vincent moet je deze plaat gewoon in huis halen. De flitsende gitaren en de hoge zang zijn gewoon van hemelse kwaliteit! Dit is wel degelijk het beste wat Eonian ooit heeft uitgebracht. Ik ben er alvast gek van en kan er niet genoeg van krijgen. Dit soort hairmetal bevalt me meer dan het gehypte Steel Panther!

Score: 4,5 out of 5

Tracklist:

 1. Pump It Up
 2. Love Is All Around
 3. Sock It To Me
 4. Get Down To It
 5. Shot Of You
 6. Heat Of The Passion
 7. Save Your Lies
 8. Feel Thang
 9. Find A Way
 10. Taste Of Your Lovin’
 11. Back In My Life
 12. Coming Home
 13. My One And Only
 14. Don’t Play With My Head
 15. You’ve Gotta Go
 16. I Love You

Links:
www.EonianRecords.com

GESCHREVEN DOOR RIK BAUTERS

Related posts

Y&T 20 oktober naar Metropool

livereviewer

Eggbangers Ball – Stadschouwburg De Harmonie- Leeuwarden

livereviewer

Nightwish – Endless Forms Most Beautiful – Nuclear Blast – Release: March 27th 2015

livereviewer
UA-17622028-3