Y&T – LIVE AT THE MYSTIC – FRONTIERS RECORDS – OUT NOW

Y&T – LIVE AT THE MYSTIC – FRONTIERS RECORDS – OUT NOW

De band bracht op het einde van de jaren 70 twee albums uit onder de naam Yesterday & Today maar besloot met hun derde album “Earthshaker” dit tot Y&T af te korten. Y&T brengt melodieuze rock, waarbij vooral het warme stemgeluid van Dave Meniketti zo doorslaggevend was. Op het einde van dat gouden decennium daalde hun populariteit en haalden hun albums nooit meer het niveau van weleer. Tot ze plots in 2010 terugvochten met “Facemelter”

Y&T is:

 Dave Meniketti – gitaar & zang
John Nymann – gitaar & achtergrondzang
Mike Vanderhule – drum & achtergrondzang
Brad Lang – bass & achtergrondzang

LIVE AT THE MYSTIC

Degene die geen album van Y&T in hun collectie hebben staan zijn toch in de minderheid denk ik. Op plaat waren ze op hun hoogtepunt in het eerste deel van de jaren 80. Maar wie ze ooit live aan het werk zag, weet dat ze steeds een belevenis zijn op de planken. Vooral door de stem van Dave Meniketti en zijn bluesy gitaarspel. Albums werden er lange tijd niet meer gemaakt tot ze in 2010 op de proppen kwamen met een nieuw album “Facemelter”. Die plaat werd zeer goed onthaald en kreeg lovende kritieken. Bassist van het eerste uur Phil Kennemore verloor in 2011 echter de strijd tegen kanker, maar de band besloot om door te gaan. Dit dubbelalbum is de registratie van een show die ze gaven in november van 2011.

Hun laatste plaat “Facemelter” is met zes tracks ruim vertegenwoordigd. Dit bewijst ook dat de ba nd zelf achter dat laatste zilveren schijfje staat. Dat jaar werd ook de 30ste verjaardag gevierd van hun meesterwerk “Earthshaker” en daardoor werden ook zes tracks van dat geniale album richting zaal gegooid. Zo krijgen we de tijdloze klassieker “Dirty Girl”, “ Hungry For Rock”, “Hurricane” en uiteraard “I Believe In You” te horen. Als bisnummers volgen nog “Rescue Me” en het rockende “Squeeze”. Het album “Black Tiger” komt ook ruim aan bod. Zo krijgen we ook nummers uit “Mean Streak” te horen. Het nummer “Eyes Of A Stranger” uit het “Contagious” album is ook een vaste waarde op de setlist. Toch kent de setlist een paar verrassingen in de vorm van de twee tracks uit het “Ten” album. “Girl Crazy” en “Surrender” waren minder te horen op concerten. Het fenomenale “Forever” sluit dit concert af.

Conclusie:
Wie nog nooit een Y&T show heeft aanschouwd moet deze plaat aanschaffen en de fans moeten uiteraard ook tot de aanschaf overgaan. Want dankzij het achtergrondgeluid van de aanwezige fans lijkt het alsof je zelf in het publiek staat.

Tracklist:

 1. Prelude
 2. On With The Show
 3. Black Tiger
 4. Dirty Girl
 5. Mean Streak
 6. Girl Crazy
 7. Shine On
 8. Blind Patriot
 9. Winds Of Change
 10. Straight Thru The Heart
 11. Gonna Go Blind
 12. Surrender
 13. I’m Coming Home
 14. Hungry For Rock
 15. Don’t Wanna Lose
 16. Don’t Bring Me Down
 17. Hurricane
 18. I Believe In You
 19. Eyes Of A Stranger
 20. Rescue Me
 21. Squeeze
 22. Forever

Links:
http://meniketti.com
www.frontiers.com

Tekst Rik Bauters

Related posts

Vader – Tibi Et Igni – Nuclear Blast – Release 22 mei 2014

livereviewer

NEUROTIC DEATHFEST Confirms DEATH TO ALL, PIG DESTROYER, DEVOURMENT, INCANTATION & VADER

livereviewer

SINISTER – TRANSYLVANIA – Pre-listening (AUDIO only!)

livereviewer
UA-17622028-3